Geniet van het prachtige Wanssum!

Wanneer u bij binnenkomst door onze industriehaven verder kijkt dan de betonnen silo’s en havenkranen ziet u dat Wanssum een prachtig dorp is midden in de prachtige Noord-Limburgse natuur.

Sinds 2018 heeft Wanssum en omgeving een complete metamorfose ondergaan, onder het project Mooder Maas. Dit heeft vele extra bezienswaardigheden en mooie fiets- en wandelroutes opgeleverd.

Het is goed toeven in en rondom onze jachthaven. Wij hebben enkele lokale bezienswaardigheden en activiteiten voor u op een rijtje gezet.

1. Natuurgebied Het Broek

Sint_Goar_kapel_jachthaven_wanssum

Natuurgebied het broek ligt in het verlengde van jachthaven Wanssum richting het dorp Meerlo. Door natuurgebied het broek loopt de Grote Molenbeek, deze beek mondt uit in onze haven.

In het stuk bos ligt de bekende St. Goar Kapel. Deze kapel uit 1662 is een van de oudste uit de regio. Uit de put bij de kapel werd er geneeskrachtig water geschept en roept men St Goar aan als patroon om koude koortsen of bibberkoortsen te genezen. Men ging hier toen op bedevaart naar St Goar. In de 2e helft van de 19e eeuw sloopte een groep schoolkinderen de put. De put werd hersteld en later definitief gesloopt. De kapel bleef in orde en is vandaag de dag nog steeds een prachtige bezienswaardigheid waar ook het Pieterpad langs loopt.

2. Landgoed Geijsteren

rosmolen_geijsteren_jachthaven_wanssum

Met ongeveer 700 hectare aan natuur en cultuur is Landgoed Geysteren een prachtige bezienswaardigheid. Bezoek watermolen De Rosmolen aan de Oostrumse Beek of neem een kijkje bij de Willibrorduskapel. Dit rijksmonument kenmerkt zich door de gotische stijl.

Naast de kapel bevinden zich een eeuwenoude waterput die van oudsher bekendstaat als de heilige bron en een grenspaal uit 1551. Deze paal markeert de grens tussen het Land van Cuijck en het Land van Kessel.

3. Zwembad de Broekberg

zwembad_de_broekberg_jachthaven_wanssum

Heeft u een gezin met jonge kinderen dan is het zeer de moeite om openlucht bad de Broekberg in Wanssum te bezoeken. Na verdrinkingen van jonge kinderen uit het dorp eind 1960 in onze geliefde Maas besloten enkele dorpsbewoners dat het tijd was voor een dorpsbad.

Vandaag de dag wordt dit openlucht bad nog steeds gerund door enkel vrijwilligers. De Broekberg is in de zomerdag, bij mooi weer open voor bezoekers van 13:00 tot 18:00 uur.

4. Golf- & Country Club Geijsteren

Golfbaan_geijsteren_jachthaven_wanssum

Voor de schipper die graag een balletje slaat is Golf- & Country Club Geijsteren de ideale plek. Deze 18 hole golfbaan midden in de Geijsterse natuur is een ware oase van rust. Gasten van de golfbaan dienen tijdig te reserveren en betalen een greenfee. Voor meer informatie kijk op: www.golfclubgeijsteren.nl

5. Visvijver ‘ Het Wanssums Ven’ van Hengelsport Vereniging Het Alvertje

Visvijver_het_ven_jachthaven_wanssum

Heeft u een visvergunning en bent u uitgekeken op het vissen in de Maas? Het Wanssums Ven telt maarliefst 4 grote vijvers voor sport en recreatie. Vooral voor karper-vissers is deze visvijver een waar genot. Het vangen van karpers tussen de 2,5 en 3,5 kilo is geen uitzondering in deze vijvers. Ook voor een wandeling is Het Wanssums Ven een prachtige plek. Voor meer informatie kijk op: www.hsvhetalvertje.nl

6. Oorlogsmuseum Overloon

7. Natuurgebied Maasduinen